„Akkor vagyok hajlandó valakit tisztelni, ha arra rászolgál. A kor nem egy érdem.”

Gyűjtöm a furcsa idős embereket magam köré… Tudok velük úgy beszélgetni, mint ha összetartoznánk. Engem nagyon érdekelnek azok a dolgok, amik őket foglalkoztatják. Az én közösségem zömében idős emberekből áll. Nagy büszkeség, hogy elfogadnak és komolyan vesznek, (azok) akiket én tisztelek és nagyra tartok.

…ha az ember napi szinten kell, hogy akár fizikailag akár agyilag olyan dolgokkal foglalkozzon, amihez fiatalnak  kell maradnia, akkor nem tud megöregedni.

…felelősség, hogy az ember úgy bánjon a saját fizikumával, hogy használni tudja elég sokáig. Az ember a testét is ajándékba kapja, és azért ezzel nem lehet akármit megcsinálni. Ha elhagyja magát (az ember), akkor hozzáöregszik egy idő után a lelke is a testéhez.”

Szinetár Dóra népszerű és elismert (tények, adatok: Wikipédia-szócikk, dalok: YouTube) színész- és énekesnő, három gyermek édesanyja, tetemes diszkográfiával.
Videónkon szakmájáról, szép (művész)barátságairól Müller Péter Sziámival és Rosta Máriával, valamint szüleiről (Hámori Ildikó színésznő és Szinetár Miklós rendező) is szó esik.