„Megtörni az idősekkel szembeni előítéletet – Jo Ann Jenkins munkásságáról”. Az amerikai nyugdíjasokat tömörítő egyesületről, annak karizmatikus vezetőjéről közöl szakszerű írást az egy.hu oldal. A cikk ír Jenkins 2016-ban megjelent, Disrupt Aging című (Állítsuk meg az öregedést – így fordítanám) könyvéről is. Az ajánlott cikk itt olvasható el.

Az egy.hu remek internetes lap: jó és érdekes írásokat közöl, információ-gazdagon. Jó szívvel ajánlom a Respect for all olvasóinak. A figyelmetekbe ajánlott cikk szerzője Dr. Jászberényi József, aki a Wikipédia szócikke szerint irodalomtörténész, kultúrtörténész, geronto-andragógiai kutató. Ugyanezen az felületen több írása is foglalkozik a Respect for all program szempontjából izgalmas és releváns témákkal. A címek önmagukért beszélnek: „Tudományosan bizonyított tény: az idősödés bölcsebbé tesz!”; „Idős korban tanulni? Ezek megőrültek?”. Szerzőtársai is rendszeresen közölnek érdekfeszítő cikkeket az öregedés, a nemzedékek együttélése témáiról. Nekünk erősen ajánlott olvasmányok ezek.

(Angolul tudó olvasóinknak ajánlom még az amerikai szervezet honlapját is: www.aarp.org. Kiválóan szerkesztett és felépített lap, rengeteg izgalmas tartalommal, hozzáértően és naprakészen kínálva látni-, hallgatni- és olvasnivalókat, tanácsadást, játékokat, híreket és ezernyi mást.)

DP